Broddar till löparskor är ett måste för springfantaster

Broddar till löparskor är idag att köpa lite varstans. I sportbutiker alternativt online på bl a allt-fraktfritt.com finns det isbroddar, men de tar final fort! Bara på internet kan man känna sig ganska så förvissad med att kunna hitta halkbroddar när än man behöver.

Broddar till löparskor blir mer eftertraktade för var år som går, allt fler vill känna sej trygga i löpspåren samt fria att springa ut en sväng när än andan faller på. För en som trivs att springa i det gröna känns löpbandet på gymmet hemskt oinspirerande och kanske faller man därför enkelt ur gängorna under vintern. Problemet är ju att vi här i nord innehar väldigt lång vinter samt om man ska tveka med sin motionsträning under en så pass enorm andel av året så når man kanske inte riktigt däråt man önskar med sin exercis.

Info från: https://halkskyddnu.se/
Broddar skor används ej blott utav motionärer samt nu rekommenderar man samtliga att använda broddar till skor när det finns chansning för glatt väglag. Ungefär 25000 folk halkar årligen och slår sej hyfsat allvarligt att de måste uppsöka akuten. Något flera är kvinns än män samt hälften utav dem alla är under 30 år.

De som använder skor med broddar är mestadels exakt de som motionstränar, alternativt hör till den äldre generationen. Emellertid inträffar ca 40 % utav samtliga halkolyckor på trottoarer samt vägar. En tredjedel händer på tomten samt inom ens bostadsområde. När det innefattar barn så sker nära nog hälften under skoltid. Fotled och handled är det vanligaste skadeområdet, men hjärnskakning är ej heller helt ovanligt.

När det gäller äldre individer så behövs mer varsamhet eftersom deras ben är skörare och bryts lättare. En mycket allvarsam skada bland äldre är av lårbenshals alldenstund det ej är så enkelt att återhämta sig från och har en gammal anatomi en gång tvingats hejda sig under längre tid så blir hela systemet påverkat. Dock brukar äldre vidta betydligt större försiktighetsåtgärder än yngre, antagligen innehar de med sej en pinne alternativt rollator att stödja sej på därjämte.

Det är givetvis annorlunda typer av isbroddar till skor, somliga är mer pålitliga än andra ehuru samtliga totalt klart ger bättre fattning mot marken än inga alls. Broddar till löparskor borde täcka hela skosulan och helst ska det finnas 2-4 metallpiggar under hälen samt 4-6 stycken under framfoten. Alldenstund man anländer upp i rättså hög hastighet när man springer så är det angeläget att det är brodda runder hela foten.

För normalare vardagsbruk så kan det skicka med halvfots doja broddar. Helst ska de få kardborrsknäppning eftersom det gör dem enklare att justera därtill att ta på och av. Alldenstund att man aldrig någonsin får lov att bära broddar löpning inne då de förstör golvytor, så måste halkbroddar tas utav samt på varje gång man promenerar i samt ur bussar, in samt ut ur butiker och så klart till jobbet.

Så, gillar man sitt löpspår samt känner sej avhängig kontakten med marken så gör man sig själv en stor tjänst igenom att satsa i broddar till löparskor före vintern.