Broddar till skor eliminerar risken att trilla på isfläckar

När det är glatt och osäkert ute på vägarna så är broddar till skor en billig olycksförsäkring. Med isbroddar under skorna innehar man ett mycket fast samt säkert fattning med fötterna, även när det är riktigt glatt.

Sverige innehar långa vintrar och gatorna är ganska osäkra under relativt lång tid varje år. Mycket utav människor halkar ute och skadar sej hyfsat att de behöver leta läkarvård. Akutmottagningar runt omkring i landet tar var vinter emot 15000 kvinnor samt 10000 män som till följd utav en halkningsolycka ska behandling.

Till skillnad från vad man kanske kan tro så är hälften utav samtliga de halkfall som rapporteras individer på under 30 år gamla. Det är inte som man kanske föreställer sej, att gamla personer med bristfällig balans och osäkert allmäntillstånd är de som halkar mest. Tvärtom så har dessa oftast allaredan vidtagit de åtgärder som behövs, mer stöd i form av rollator och inte sällan exakt skor med broddar. Yngre individer hastar istället fram för att hinna mellan alla åtaganden. Man räknar inte med att halka på en isfläck men det behövs verkligen inte särskilt mycket för att det ska hända. En av handled är efter något som både smärtar samt gör ens liv onödigt komplicerat.

Broddar till löparskor kan vara precis samma art av broddar som man väljer att begagna till vardagligt användning, de ska vara rejäla och täcka hela fotsulan för att tåla att springas med. Ofta innehar isbroddar till skor ett par till fyra metallpiggar under hälen samt fyra till sex piggar under framfoten.

Sedan finns det broddar som är avsedda för en del mer enkla former. Dessa är framtagna för att vara smidiga att ta av och på, men samma tid ge tillräckligt med stabilitet under fötterna när vägarna är slippriga. När man ta vägen till jobbet, affären, en snabbrunda med hunden alternativt kanske på väg till gymmet så är dessa isbroddar till skor ypperliga. De har broddar som fästes under antingen framfoten eller hälen vari hälvarianten är en del säkrare men framfotsvarianten behändig för den som gärna bär nätta skor med klack.

Många är vi som gillar våra dagliga promenader alternativt joggingrundor, på vintern är det svårt att få till en rutin vad gäller träningen alldenstund väglaget ofta gör det omöjligt. Löpbandet på gymmet är långtråkigt och ger blott motionsbiten medans en runda utomhus skänker så mycket mer, som frisk luft, tid för eftertanke och vackra miljöer.

Om man fäster broddar språngmarsch under skorna så är det inga som helst ursäkter längre för att stanna inne, även om väderlek och väglag. Broddar till skor är att inhandla i bland annat sportbutiker, nätbutiker, eller på Clas Ohlson. I webshopen www.allt-fraktfritt.com kan man köpa prisvärda broddar till skor. På https://allt-fraktfritt.com/broddar-halkskydd-80/broddar-ishalkskydd-dubbar-bak-fram-valfri-storlek-718.html kan man läsa mer om broddar och halkskydd för skor.