De bästa broddarna tål daglig bruk

Vilka som är de bästa broddarna beror totalt på ens behov, en som använder isbroddar till vardags köper antagligen inte samma halkbroddar som en som önskar ut och springa när det är is och snö på vägarna. Man kan leta efter konsumettester och användarrecensioner på nätet för att få en förslag runt vilka halkbroddar som passar bäst för ens ändamål.

När man önskar kunna vara ute och jogga alternativt springa när vägarna är osäkra samt det är chansning för fruset vatten och snö så är broddar till löparskor ett måste. Att springa på en isfläck är som att be om en olycka eftersom det är enormt svårt, för att ej säga omöjligt, att skydda sej från ett fall när man väl innehar halkat. Samtidigt vill man ej upphöra i sin träning för att det är vinter, vägarna kan mycket väl vara slippriga under flera månaders tid samt det gynnar verkligen ej ens resultat. Man kan förstås ta vägen till gymmet samt springa på löpbanden där, men ofta så ger en löprunda utomhus så mycket mer än bara fysisk aktivitet – t ex. frisk luft och inspirerande miljöer – samt de sakerna missar man om man måste hålla sig på ett löpband.

Om man önskar investera i de bästa broddarna för löpning samt jogging så borde man helt klart titta på de halkskydd som täcker hela fotsulan samt har mellan 6-10 broddar. Man behöver stöd under både häl och framfot när man kommer upp en del i hastighet, eljest är risken ännu att man kan halka. Vissa utav dessa helfots isbroddar innehar fjädring under hälen vilket underlättar springrundan ännu mer. Med doja broddar kan man springa ut i spåret utan minsta bävan över eventuella isfläckar eller snö. Mer info om broddar och halkskydd finns här.

De flesta halkolyckor under vintern sker på gator samt trottoarer och hela 25000 människor uppsöker akuten till följd utav halkskador. De vanligaste skadorna är vrist- samt handledsbrott, men också övriga fraktur och hjärnskakning är förhållandevis vanligt. Hälften utav alla som anländer in med skador efter att halkolyckor är under trettio år som visar på att det med enorm sannolikhet ofta handlar om obetänksamhet på gatorna.

Fördelen med att det är så stor del unga folk som skadar sig efter ha halkat är att en ung och vital kropp med största probabilitet återhämtar sig snabbt åter, ehuru det ja är väldigt besvärligt samt smärtsamt med en bruten fotled. En äldre människa är mer skör samt sedan ett allvarligt benbrott antagligen man aldrig åter återställs. Därjämte är det illa om en gammal kropp måste hejda sig under en längre cykel, vilket ju händer om man bryter ett apostlahäst eller en lårbenshals. Antagligen kommer man aldrig på fötter igen.

Som lycka är så är det ganska flera exakt i de äldre generationerna som använder sig utav broddar skor när de är ute och traskar vintertid. Kanske är det oxå på grund av detta som skor med broddar har ansetts en del töntigt tidigare. Detta ser man emellertid en förändring på och med tanke på att det är så många unga som skadar sej efter har halkat samt allt flera investerar i isbroddar till skor. Bästa broddarna för en äldre individ är helt klart de som är enkla att ta av samt på, därtill att anpassa, de får helst fästas med kardborrband. De bästa broddarna för personer som bär klackskor är de som har metallpiggar blott under framfoten.