Sko broddar till vintern minskar halkolyckor

På vintern blir vägarna slippriga och doja broddar kan bliva en riktig livräddare. Fler folk dör till effekt av fallskador varje år än vad som dör i trafiken. Det låter otroligt, men är sant. Över 25000 individer måste varje år uppsöka akuten på grund av. skador orsakade efter att ha halkat på snö eller fruset vatten. Om samtliga begagna broddar till skor så skulle den siffran om inte nollställas, så åtminstone avta drastiskt.

Vi tänker antagligen inte nog mycket på risken som slippriga vägar samt trottoarer innebär. Vi tror inte att en halkskada kan bliva särskilt allvarsam. Ändå är de vanligaste skadorna när man halkar brutna ben, med vrist och ankel som mest utsatta apostlahäst för fraktur. Skor med broddar har länge varit något man förknippar med friska motionärer eller äldre individer, men denna bild är på väg att ändras – till sjukvårdens stora fröjd.

En äldre person har sämre balanssinne än en yngre, nerverna under fotsulorna funkar inte lika fort samt på bästa sätt längre samt signalerna hinner inte opp till hjärnan i tid. På grund av detta måste äldre mestadels ha assistans utav en pinne eller rollator när de är ute samt traskar. Man tror därför att de flesta halkolyckor drabbar just gamla, men eftersom dessa är så pass medvetna om sitt begränsad rörlighet så vidtar de mestadels nödvändiga åtgärder för att undfly dratta. Hjälpmedel som ovan nämnda rollatorer och käppar, samt så klart broddar skor är samtliga kutym bland lite äldre samt skröpligare medborgare.

När man undersökte vilken målgrupp som tvingades in till akuten mest för skador sedan halkolyckor så upptäckte man att över 50 % var under 30 år gamla. Det uttalar en del om varför man halkar och skadar sej. Med största sannolikhet handlar det om oförsiktighet, en känsla utav att vara odödlig, men också att man stressar fram och inte innehar koll över var och hur man trampar. Har man antagligen hamnat på en glatt fläck samt börjat glida så är ett fall nära nog omöjligt att undvika.

Motionärer är oxå duktiga på att använda sej utav skor broddar, det finns till samt med särskilda broddar till löparskor som även fungerar ypperligt till lugnare tempot såsom jogging alternativt promenader. Handlar man på sig två exklusiva sko broddar så kan man räkna med att kunna använda dem två vintrar och känna sig säker såväl på trottoarer som i löpspåret.

Innehar man nyss fått barn så är promenader ute med barnvagnen eller bärsjalen en av väldigt få träningsformer som är riktigt praktiska och effektiva. Flera kvinnor lägger på sig ett litet antal extrakilon under en graviditet och långa promenader är ett skonsamt samt på bästa sätt fason att komma i form igen. För barnet är det oxå hälsosamt att få komma ut samt hämta syre ren, frisk luft var dag.

Också hundägare innehar stor nytta av isbroddar. Hundens trampdynor är trubbigare samt klorna funkar som små dubbar i sig själva, men vi är ej riktigt lika glatt lottade. Halkbroddar skänker hundägare chans att ta ut sin hund på välförtjänta promenader trots is och snö på vägarna.

Broddar löpning, isbroddar till skor samt halkbroddar är alla namn på samma sak – metallpiggar som kilas fast i halt underlag samt förhindrar personen som bär dem att halka och skada sej. Doja broddar kan man köpa i bland annat sportbutiker, samt online på www.allt-fraktfritt.com.