Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

Glöm inte bort tablettslagning när du ska göra egna tabletter. I tillverkningsprocessen är det viktigt att du håller ett öga på luftfuktigheten.

Tablettpressningsfasen är den mest kritiska i hela processen. Kvalitet och metod måste vara precis rätt i tablettslagningEN.

tabletter

När det handlar om fukt så är det förstås så att man måste se på det hölje som tabletten kan omges med. Ofta är det så att drageringen påverkar smaken. Tabletterna måste dessutom lagras mot fukt och smuts.

Mikrokristallinisk cellulosa används för att ge tabletterna dess klibbiga struktur. Dosering upp till 20% men det finns ingen övre gräns, man testar sig fram.

magnesiumstearat 0,5-1 % ger en bra skyddande yta på tabletterna. Du kan köpa allt hos allt-fraktfritt.se.

Få en säkrare tablettslagning

Du kan använda flera olika metoder. Det finns steg du kan vidta. För den som vill grotta ned sig finns information att få. Då vet man vilka metoder för tablettpressning som är bäst.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

På så vis kan man själv styra hållbarheten. Det är bra att använda ingredienser som tränger bort fukt. Då kan man få mycket längre hållbarhet på hyllan.

Ingredienser i hölje kommer ju också att skydda tabletten inuti. tabletter
Tycker du att manglade produkter ser seriösa ut? Om den har krossats blir den svår att äta.

Det är mycket att tänka på vid tablettslagning. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Du måste se till att tabletten är säker.

Vatten i medicinska tabletter

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Kontrollera vilken typ av vatten som tabletterna använder. Men visst vatten reagerar inte alls.

Vi kan utgå från majsstärkelse. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Men den kommer inte att reagera på samma sätt som andra ingredienser med lägre fuktighetsgrad som dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa.

Tabletten måste utformas på rätt sätt

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Höljet ser till att fukten inte försvinner. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

Vid tablettpressning så måste pulverblandningen som ska forma tabletten vara enkel att stansa samtidigt som den inte får vara alltför mjuk. Du får prova dig fram helt enkelt. Vissa pulver behöver inga tillsatser alls, andra är omöjliga att stansa till tabletter vad man än blandar i, dessa blir som regel kapslar istället.