Bjud på sockerdricka vid nästa kalas

När det blir kalas för familjen så kommer det kanske stora och små människor. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. Sockerdricka är någonting som de flesta gillar. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

aromer

Alla har druckit sockerdricka som läsk någon gång. En smak av Sverige helt enkelt. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

Alla gillar den. Den är enkel att tycka om. Köper du på flaska kan den bli söt. Om du gör en egen sockerdricka så kan du smaksätta den som du vill.

Aromhusets läskkoncentrat sparar på sockret i sina produkter. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läsk istället för koncentrat

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Det kan passa bra i alla sammanhang.

Smaken i sockerdricka får man genom att krocka päronsmak med citronsmak och få fram en helt ny unik smak. Under förra seklet var det Saturnus som hade ledartröjan gällande hur sockerdricka skulle smaka. Aromhuset använder den smaken idag.

Om du gör bål får läsken inte ta över. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Resten är som vanligt. Inga barn ska dricka bål med alkohol i.

Hur mycket mineralvatten med smak dricker du?

Att minska sockerkonsumtionen verkar vara synonymt med att sluta att dricka sockerdricka. Det kan vara annorlunda.

Om det är smaken du gillar så bör du satsa på ett koncentrat som Aromhuset, som har 80% mindre socker än i köpta läskedrycker.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. Sockerdricka läskkoncentrat köpa Detsamma gäller socker. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Tänk på detta när du serverar

Det handlar om presentation. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Smaken behöver det inte vara fel på. Servera i egna glas.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Testa och se. Krydda gärna till det.

Smaken går väl ihop med citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Att våga piffa till det med vågade smaker livar alltid upp den klassiska sockerdrickan.