Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Cononavirus har följande symtom

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Värk och feber är bara en del av symtomen. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Ett par gram per dag räcker. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Du kan spraya det på grönsaker. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Handspriten tog slut. Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Det måste vara skonsamt också. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Då kan du vara lugn.