Kan jag städa med bikarbonat och bakpulver?

Om man har bikarbonat hemma så vill man ju testa, men kanske kan man byta det mot bakpulver?

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det finns andra skillnader också.

Bakpulver för bakning och annat

köpa

Att ha bakpulver hemma är ju inte så dumt. Ska man använda bakpulver så kan en eller två teskedar vara bra.

Bakpulver har tre ingredienser natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Det går att jäsa med bikarbonatet också om omständigheterna är rätt.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn och visst är de rätt lika ändå.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en blandning av flera ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. bikarbonat Den rena formen passar bäst till städning.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bäst resultat får man med den rena formen.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

natriumkarbonat och bikarbonat är två helt olika ämnen. Du köper dem på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Bikarbonatet är ju bäst att ha hemma. Så länge du har det rena saltet som jäser så är det okej. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Det är inte lika självklart omvänt.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Det funkar till och med till tandblekning.

Man kan ha det till mycket olika saker. På så sätt kan du klara det mesta!