Kommer du ihåg den klassiska Pommac-smaken?

Att dricka läsk i blindo är kul. Det här är en aktivitet som du kan ordna med när det blir fest eller en vanlig vardag då något kul måste göras. Använd smakessensen för Pommac-läsk. Pommac, Champis och tuttifrutti det smakar ju ganska lika.

champis

Att du inte känner skillnaden beror inte så mycket på själva läsken som på det faktum att du kanske inte är så insatt i hur det ska smaka. Man kan alltid undra hur stor roll det här spelar. Det spelar väl ingen roll vad det heter bara det är gott?

Pommac är en klassisk smak

Många kan peka ut Pommac i blindtest. Man känner lätt igen den. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Olika smaktillsatser fungerar minst lika bra. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Tillverkare är som vanligt Aromhuset.

Välj mellan flera smaker som Pommac och Champis. Det här är helt upp till dig. Blanda som du vill med koncentrat. Häll i mindre koncentrat för svagare smak och tvärtom. Mängden kolsyra är också fullt ställbar.

Det företag som kan detta bäst och gör de överlägset bästa produkterna är Aromhuset. De har levererat i 30 år. AGA är en annars välkänd aktör som inte kan leverera produkter som läskkoncentrat med hög kvalitet då butikerna betalar för dåligt.

Vikingsoda gjorde en kupp. De började sälja kvalitetskoncentrat i nivå med Aromhuset. När de fått en bra nivå på sin försäljning hade de i sötningsmedel istället.

Aromhusets läskkoncentrat har 80 % lägre sockerhalt i sina produkter. Sockerbaserat läskkoncentrat spädes 1+7. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Koncentrat med smak

Smaksatt vatten är godare än många av de läskedrycker som säljs idag. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Det gör den lite nyttigare en vanlig läsk. Inte ens julmusten kommer i närheten.

Aromhuset ordinarie sortiment är fullmatad med smak. De innehåller bara 20 % socker mot den vanliga läsken som säljs i butik. Sedan lägger man i kostfibrer som löses i vatten.

På så sätt slipper man de riktiga sockerbomberna. Frukten innehåller ju kostfibrer.

En läskmaskin ger dig många val. Det betyder att du kan göra egen Pommac. Kör sedan ett blindtest.

Vi kan läsk i Sverige. När resten av världen hade 4-5 smaker så hade vi i Sverige 30 smaker. Sverige är fortfarande världsledande. Detta trots att Pripps numera ägs av Carlsberg.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Redan på 1900-talet lanserades originalsmaken av Saturnus. Den används idag i Aromhusets läskkoncentrat, även i sockerfri Sockerdricka.

Champis och Pommac är konkurrenter. Det är en fruktchampagne och läsk på samma gång. Champagne är faktiskt också ett vindistrikt. Fruktis och Champis är samma sak när det kommer till läskkoncentrat.

Fruktsoda ska vara smaksatt med lime och citron. Det är möjligt att Pripps hade den mest uppskattade smaken. Bättre än alla andra.

Julmust är en annan svensk klassiker. Coca cola har gjort cola världskänt. Men Cuba Cola slog ut Coca Cola i blindtester.

Grape Tonic är typiskt svensk, god som både läsk och drinkmixer. Apotekarnes är varumärket som levt kvar från tiden då läsk såldes på apotek, märket har sedan levt kvar hos bryggerierna. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så testar du läsk

Börja med att bjuda in några kompisar som är med på noterna. Sätt på en lång mössa som går ned över ansiktet. Servera sedan det som ska testas. Tala om vad drickat heter.

Det blir roligast om smakerna är lika. Nu häller du upp läsken. Efter att ha smakat lite så får personen säga vad han eller hon tror att det är.

Berätta facit när alla svarat. Pommac kommer att vara lättast att peka ut. Gör en tävling av det. champis essens Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan bjuda på Pommac eller Champis hur som. Det blir kul.