Magnesiumstearat ser till att tabletten lossnar lätt från stansen

Tabletterna blir klara direkt. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Då ploppar de ut lätt. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är inte så konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter för det är precis så detta medel fungerar. Det är egentligen samma sak som en tvål.

Magnesiumstearat ger tabletterna en blank yta och de lossnar lättare från stansen. Oftast doserar du 0,5 till 1%. Blanda det sist och max 5 minuter. Vid för lång inblandningstid blir tabletten skör, den släpper inuti också.

Magnesium stearat håller formen i vatten. Det är ett pulver som du sedan formar till tabletter. Ämnet är säkert att använda.

Snabb produktion är ett måste

Idag är vi vana med ett högt tempo. Stansarna kan köra nonstop idag. Idag finns det till och med robotar som kan räkna och paketera tabletterna på samma gång.

Inga människor behövs i tillverkningen. Det är klart att det kan uppstå fel och då får man stoppa pressningen för att se vad som händer inuti industrimaskinen.

En tablettpress kan göra upp till 3 000 tabletter i timmen. De maskinerna har ofta en stans. Det finns maskiner som har upp till 32 huvuden. Då väller det ut färdiga tabletter.

Ibland måste pressningen avbrytas för service. tablett
Om man använder släppmedlet magnesiumstearat slipper man det problemet helt.

Det är viktigt att det flyter på. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Ibland tar maskinen skada av det.

tablettpress

Därför måste dosen av klibbmedel och släppmedel vara rätt.

allt-fraktfritt.se säljer alla ingredienser du behöver.

En väl planerad produktion är a och o

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Du får inte glömma bort att planera för släppmedel i tabletterNA.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Då blir alla nöjda.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.