Med glycerin bevarar du miljön och kan mixa ditt eget snus

Då man vill fixa sitt eget snus är det en del ingredienser förutom de som ger smak och doft som är viktiga. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

glycerin

Är det olikhet på glycerin samt glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Men är detta verkligen samma sak? Två olika namn för exakt samma produkt. Det har skett ett namnbyte, glycerin heter numera Glycerol.

Hur känna igen glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Glycerol är vatten- och alkohol-lösligt men inte I olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Det är säkert att fixa snus tillsammans med glycerinet när man väljer rätt

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Allt finnes att köpa billigast och enklast på nätet i dagsläget, så också glycerol.

glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Klicka här nu för ytterligare info. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Allt-fraktfritt har förpackningar upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainers.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime eller snus, det går lika bra!