Med glycerin skyddar du miljön och har möjlighet blanda ditt eget snus

Visst är smak samt doft betydelsefulla då man planerar att göra sitt eget snus, men det krävs diverse betydelsefulla ingredienser också. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

Vad är egentligen glycerin och vad är glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Men är detta verkligen samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

glycerol

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol är vatten- och alkohol-lösligt men inte I olja. Glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Använder du bara korrekt variand av glycerinet är du säker.

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. Med ett bra blandningsförhållande kan man hitta rätt balans. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Du har möjlighet glycerol köpa på nätet till fördelaktiga belopp

Glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. Köpa glycerol Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.