Så gör du för att använda en tablettpress

Tabletter är smarta. Det finns en hel del kosttillskott och mediciner som skulle vara krångliga att få i sig om man inte kunde få dem i tablettform. Nu kan du göra egna tabletter med en tablettpress. Glukosamintabletter är bara en av många varianter.

dragering

Med en tablettpress kan du göra flera produkter

Du behöver inte köpa en ny tablettpress varje gång du ska göra tabletter. När du är klar med dina glukosamintabletter kan du fortsätta med nästa batch.

De tabletterna är i en klass för sig. På bara tre veckor kan de lindra dina smärtor i lederna. De blir som smörjolja i dina leder. Tills helt nyligen var de fortfarande kosttillskott.

Så fort de klassades som läkemedel blev de mycket dyrare. Vad man också gjorde var att minska tabletterna till 625 mg eller mindre och rekommendera max 2 tabletter om dagen. Dosen måste vara betydligt mycket högre om den ska ge effekt.

Dosen lindrade men botade inte. Som då skrev ut svindyra receptbelagda tabletter i stället. Glukosamin som pulver och tabletter finns som kosttillskott för djur, den som vill ha 750 mg tabletter köper bara till djur i stället. Där fick ni läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Släppmedlet gör att tabletterna hålls fria från stansen. Formen är också lika enkel att rengöra.

Gör olika volymer

Använd den tablettpress som passar de volymer som du ska göra. tablettmaskin
Det tar en stund så klart.

Tekniken är mycket avancerad. Tablettpressen pressar tabletterna. Tabletternas utseende kan ändras med hjälp av formarna.

Den elektriska maskinen kan producera flera tusen tabletter. Du hittar tablettpressar via https://www.lfatabletpresses.com/.

Stora maskiner kan ha upp till 32 huvuden. Det är i princip lika många enkla maskiner som har en gemensam motor och ofta går ännu fortare.
Om en enkelhövdad maskin gör 2000 tabletter på en timme så gör den 32-hövdade 64000.

Tablettens klibbmedel gör att den håller ihop och släppmedlet gör att den inte fastnar vid tillverkningen. Vissa ingredienser är lämpliga att göra till tabletter som de är.

Andra ingredienser kan göra att maskinen jammar och fastnar. Saigonkanel kan du inte heller göra tabletter av. De fyller man kapslar med.

Akaciagummfiber är ett vanligt klibbmedel. Men mikrokristallinisk cellulosa är det vanligaste. 20% inblandning är vanligt men det finns ingen övre gräns.

Magnesiumstearat är ett vanligt släppmedel. allt-fraktfritt.se har allt du behöver.

Pulver är svårast att blanda. Du måste använda maskiner oavsett volym. Man kan blanda med en stor sked också.

Du börjar med klibbmedlet. Därefter släppmedel, då blandar man bara precis så det blir inblandat, max 5 minuter. Om du blandar för tätt kan tabletten bli skör.

Prova en färdig tablett genom att släppa den i golvet, den skall hålla. Prova en hårdhetsmätare om du vill.

Ju fler huvuden du använder desto fler tabletter produceras. Maskinen kan då behöva flödesmedel i tillverkningen. Någon tung ingrediens om pulvret är så lätt att det rinner för sakta.

Det är vanligt att blanda i lite färg också. Man kan också sätta till sprängmedel så tabletten löses upp snabbt i magen, eller medel som gör att den tar lång tid att lösa upp och blir en deposittablett.
Du kan stansa vitaminer om du skulle behöva.

Tänk på hygienen

Det är viktigt att bakterierna stängs ute. Det är därför det måste vara rent.

Man rengör tablettpressen både efter och inför start. Det är viktigt att gå igenom maskinens alla delar. Om det gör det så kan man ju få en blandning som är farlig.

Beroende på vad tabletterna innehåller krävs en extra hög säkerhet. Då ingår bland annat att tänka på kläderna.

Tänk på det här

När du använder en tablettpress får inte tabletterna gå sönder. Det är särskilt vanligt om man handskas med maskinen på fel sätt. Om du använder rätt klibbmedel så håller tabletten ihop.

Då blir den mer hållbar. De mister inte formen i första taget och är därmed attraktivare att använda. Det finns olika verktyg som du kan välja till. Då går tillverkningen lättare. Du kan också ställa in hårdhet på stansen.

Om du använder maskinen rätt så håller den längre. Då kan den användas i många år.