Så kan du skydda dig mot coronavirus

Kanske oroar du dig för coronavirus på jobbet? Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Var medveten om riskerna.

Handsprit ger inget skydd mot coronavirus.

handdesinfektion

Myten har levt kvar i många år. Alkospriten tog slut överallt. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Ingen alkohol behövs. Faktum är att några av våra vanligaste virussorter överlever handsprit.

Du kan få torr hud av handsprit. Handspriten rensar allt från huden. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Det löser upp fettet i porerna. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Köp en vattenbaserad handsprit istället.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp handtvål, är mycket viktig oavsett om du vill undvika smitta av Corona eller något annat.

Köp en bakteriedödande tvål till jobbet

Tvätta händerna även på jobbet. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Du vill ju inte vara den som tjatar.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. desinficeringsmedel Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Använd gärna den antibakteriell sprayen för att få ett extra skydd. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. Då är du skyddad. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.