Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. De flesta vet vad coronavirus är idag. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

cononavirus

Då har allt dragit igång. Då kan du smitta andra. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Då kan du ha drabbats av corona. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Man kan ledas att tro att man har influensa. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Alla som smittas reagerar olika. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Om du får cononavirus konstaterat kan det ju vara en hjälp för dig. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. Efter ett tag är du frisk igen och då kan du leva som vanligt.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. bakteriedödande medel I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Då dör viruset. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.