slushmix.se har fått ny design utav en konstnär som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom släpande med en kompis för två veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folks ögon bor i skogen.

Hon nämnde att kamraten hade synpunkter på vår sajt minsajt. com samt ville visa oss skillnaden mellan god design samt bäst design för slushmix.se.

(Det var ju härligt att hon klassade vår befintliga form som god samt inte som kass).

Vår skogskonstnär började med att belysa att skillnaden mellan bäst samt attraherande form från en designers perspektiv är simpel: estetik.

Sätt två webbplatser framför en professionell formgivare, bedja honom eller henne att välja vilken som är den bästa och chansen att de kommer att välja den snyggare framför den fulare är 99%.

Klientens synsätt

Detta är bäst när en designer ska exponera sitt verk för en annan designer, men till vår sajt Minsajt. com provar vi inte locka designers.

En formgivare kommer att hävda att kunder kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade därför ”skogsmullan” vad en lokal bilmekaniker kan vilja ha på sin sajt?

Hon svarade förståndigt egentligen att det ej var något knipa eftersom bilmekanikern ej bryr sig om man vinner designpriser för hemsidan, han vill bara att det ska vara ett effektivt sätt få kunder till sin verkstad.

Skillnaden emellan god form samt den bästa designen från kundens perspektiv är om den alster man visar uppfyller de avsikter som man ursprungligen ville framföra.

Fast ett av dessa avsikter behöver vara ett visst mått utav estetik, är det mestadels så att den slutliga produkten är mindre efterfrågad (estetisk) men mer inriktad på målet än det rent estetiska.

När den bästa designen har brist på form

Alla har åsikter på Google, inte åtminstone på deras avsaknad på form, så är Google kungen i kategorin form.

Bortsett från om deras ursprungliga strategi var riktig, är det faktum att de för närvarande innehar knappa 66% utav sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! samt Bing dragande efter att med endast 17 respektive 11%.

En kraftigt bidragande anledning till deras nuvarande position var enkelheten som de höll fixerad i så flera år, och först idag börjar att ta avvikelse ifrån.

Sök

Detta exempel visar att de större folk vill begagna en sökmotor för att göra just: Sök.

Samt när man kollar på den berömda Google-sidan, kan man inte ta miste på att sidan är designad för detta ämne.

Så fick vi då utbilda oss att hur sjukt det än låter, kan en snygg samt effektiv form tillskrivas bristen på form.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts form är bra alternativt bristfällig samt svaret är om sajten är funktionell.

Ur användarens synvinkel är en snygg form en som fungerar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, finna den info de önskar ha och göra de åtgärder som de behöver utan att bliva förvirrade, missriktade eller frustrerade – så innehar du har vunnit över dem.

Minsajt. com ser ej längre ut som förut.

Vår skogskonstnär innehar byggt om www.slushmix.se från grunden samt idag gillar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än blott design)