Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Vissa saker kan man ju inte vara utan. Om man bara har de mest grundläggande varorna hemma så kommer man långt. Att ha bikarbonat hemma är någonting som man inte kan överskatta.

köpa

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Må bättre med bikarbonat

Du kan bota halsbränna med bikarbonat. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. bikarbonat storpack Det måste den ha. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Om man gör detta innan man äter något så ger det bäst effekt. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Huvudsaken är att det är rent i köket. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Andra typer av fläckar går lika bra att ta bort. Det ger ett bra resultat. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Kan bikarbonat och bakpulver vara samma sak?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Du kan ta hälften av det som står i receptet.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.