Varför ska jag ha en valphage?

Jag är i hemmet hela tiden samt valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ mig när jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som nyttjas på rätt sätt, kan vara en livräddare för valpar och kan också ger dig lugn att kunna att din hundvalp är på ett säkert ställe, när man är upptagen eller borta! Hämtat från: valphagar.se.

Ett av de långa svaren – och detta kan verka gå en del runt, men läs följande text noggrant – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten hundvalp alternativt flertal.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom är också några utav de sorgliga historier ett litet antal övriga valpägare innehar delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten hundvalp till en kry vuxen, måste du undvika att din valp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Man kanske inte kan avstyra samtliga hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första valp samt man provar lära dig skillnaden emellan en liten puppy och en större – men jag antar absolut att det är angeläget att man innehar så få perider med liten mängd blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage stöder dej att uppnå detta.

Om du inte är bekanting med hypoglykemi hos valpar, bara för att sammanfatta – lågt blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på mat, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att förtära, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage nära dej, ej tillräckligt vila samt sömn, mycket av kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt eller flåsande när det är hett – allt avlägsnar välbehövlig kraft från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt arbete under de första månaderna är att se till att frågor som dessa ej blir till ett litet antal bekymmer alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar ej är lämpliga allmän, samt varför det är angeläget att man söker dej den tid man är gärna att investera, samt den behandling och handledning du är gärna att ge din hundvalp varje dag av ditt liv!

Innan man gör beslutet att inhandla alternativt ta till bostaden en!

Så nu att besvara din fråga ovan – hurså ska man en valphage eller liknande fristad för din valp?

Eftersom en valphage ger allt det erforderlig ovan:

En säker plats, vari din lilla hundvalp kan vara säker också utan tillsyn.

Utan från skador samt olyckor, och vari det ej kommer att hamna i trånga utrymmen vari den inte bör vara i, när du ej ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan tänka sig – alla skrymslen och vrår du antar att de inte kunde anlända in – anta åter – de kan samt ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när man tillverkar dina vanliga sysslor och ännu vara i en säker ett klimat.

Man kan krama, kela och älska den, du vill bara ej riskera att man trampar på den, springer ut alternativt gömmer sej.

Samt förresten – valpar vet aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan leka tills de somnar, glömmer att förtära eller inmundiga, samt efter braka en timma eller ett par efteråt.

En puppy kan hänga samt vara med dej – bara inte hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, bör man behandla det som en mänskligt spädbarn med dieter schema / rast / sova perioder, och efter det att den nått den åldern – skall du ännu behandla det med enorm aktsamhet när det gäller storleksbegränsningar, kolhydrater nivåer samt säkerhet.

Detta var en del kort om varför du ska en valphage till din nya familjemedlem, men det finns flera flera orsaker varför det är bäst med en bastant valphage, bland annat när du vill att din hundvalp alltid skall känna sig trygg samt när man ska träna din valp att bliva rumsren – men det är att andra avsnitt.