Varför ska jag ha en valphage?

Jag är hemma hela tiden samt valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ jag medans jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som nyttjas på rätt fason, kan vara en livräddare för valpar samt kan också ger dej sinnesfrid att kunna att din puppy är på ett säkert ställe, när du är upptagen eller borta! Hämtat från: valphagar.se.

Ett av de långa svaren – och detta kan verka gå lite runt, men läs följande text noggrant – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten hundvalp alternativt flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom är också några av de sorgliga historier några andra valpägare har delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten valp till en kry vuxen, behöver man undvika att din valp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Man antagligen ej kan undvika alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första hundvalp samt man försöker bilda dej skillnaden mellan en liten valp samt en större – men jag antar verkligen att det är viktigt att man har så få perider med lågt blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage stöder dig att uppnå detta.

Om du ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, blott för att sammanfatta – långt ned sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på mat, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att äta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker och studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage i närheten av dej, ej nog rast samt sömn, massor av kinkighet alternativt gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt eller flåsande när det är varmt – allt raderar välbehövlig handlingskraft från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt arbete under de första månaderna är att se till att frågor som dessa ej blir till några bekymmer alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar ej är lämpliga för alla, och varför det är viktigt att du letar dej den tid man är gärna att investera, samt den vård samt stöd du är gärna att ge din puppy var dag utav ditt liv!

Före man gör beslutet att handla alternativt ta hem en!

Så nu att replikera din fråga ovan – hurså behöver man en valphage alternativt dylik fristad för din hundvalp?

Eftersom en valphage skänker allt det erforderlig ovan:

En bestämd plats, vari din lilla hundvalp kan vara säker också utan tillsyn.

Obunden från skador samt olyckor, samt där det inte kommer att hamna i trånga utrymmen där den inte borde vara i, när man inte ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan grunna sej – alla skrymslen och vrår man antar att de ej kunde komma in – gissa igen – de kan samt ges de möjlighet, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när man tillverkar dina vanliga sysslor och ännu vara i en bestämd miljö.

Man kan krama, kela samt älska den, man önskar bara inte chansa att du trampar på den, springer ut eller gömmer sej.

Samt förresten – valpar vet aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att äta eller inmundiga, samt efter krascha en timme eller två efteråt.

En hundvalp kan hänga och vara med dej – blott ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, skall man bearbeta det som en mänskligt baby med dieter agenda / rast / sova perioder, samt sedan det att den nått den åldern – ska man fortfarande bearbeta det med stor aktsamhet när det gäller storleksbegränsningar, energi nivåer och säkerhet.

Detta var en del kort om hurså du behöver en valphage till din nya familjemedlem, men det är flera fler orsaker varför det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när man vill att din valp alltid skall känna sej trygg samt när man skall träna din hundvalp att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.